Om mig

Om din fotograf

Mitt namn är Elin Ekroos och detta är den del av hemsidan där jag ska försöka charma dig och presentera vem jag är lite mer ingående.

Istället för att fotografera lite av varje som många andra gör har jag valt att specialisera mig på mindre barn i åldern 1-3år. 

Under det senaste året har jag lyckats utveckla ett varumärke som har blivit känd för stilrena studioporträtt, genuina bilder och en förmåga att förvandla en fotografering till en avslappnad och rolig upplevelse kombinerad med en flexibel och bra kundservice.

Genom att skapa äkta och ärliga bilder drivs jag av att vilja beröra dig, inte bara genom att erbjuda en specialanpassad fotografering utifrån dina önskemål utan också genom en unik upplevelse utöver det vanliga. 

Jag kommer att dokumentera ditt barn precis som det är och skapa vackra bilder som du ska bevara och minnas i framtiden med glädje och värme. Du ska kunna titta tillbaka på bilderna och leva dig in i känslan som fanns där och då i den tiden. Det är absolut det vackraste med att skapa minnen.

Är så otroligt tacksam över vilken härlig känsla det ger mig att kunna hjälpa dig att skapa dina framtida minnen här och nu.

Tack för att just du är här och övervärväger mig som din framtida fotograf!

Om Elin

Jag är en positiv och glad 30åring, bor i Fagersta men har min studio i Norberg där jag utgår ifrån vid fotografering, självklart kan jag även ta mig till er om ni önskar utomhusfotografering i nära anslutning till ert hem.

Jag älskar barn som kladdar, finns det något mer roande och gulligt? Jag är nostalgisk av mig och älskar att få lyssna på barnmusik inför en fotografering och tänka tillbaka på min egen barndom. 

På fritiden spenderar jag mycket tid tillsammans med mina djur, jag kan lätt kalla mig för världens största djurvän. Jag får ont i hjärtat av alla vanvårdade djur man får se på nätet och min största dröm är att bo på en stor gård och kunna ta emot vanvårdade och övergivna djur för att ge dom massa kärlek och omvårdnad. Visste ni till exempel att jag lånade 6st får över en sommar och när hösten kom så köpte jag allihopa för jag tyckte det var för tidigt att lämna jordelivet och bli mat?

Sån är jag, jag mår dåligt av att människor föder upp djur som får leva 6-månader till 1 år och sedan ska de bli livsmedel. Ett djur förtjänar ett långt och lyckligt liv som alla andra.  

Något annat som jag brinner lite extra för är människors rätt till en andra chans i livet. Ibland kan det hända att man genomgår en tuff period som gör att man tappar bort sig själv, Oftast finns det en bakomliggande orsak till ord och handlingar..

Jag har varit med om en sådan period, jag jobbade 140%, försökte kombinera två olika jobb och 4 st hästar på fritiden, ville vara alla till lags, blundade och bara körde på.. Jag glömde helt bort mig själv och min hälsa så till slut orkade jag inte mer, jag brände ut mig själv och tömde mitt konto på både glädje och krafter. Jag mådde inte bra inombords och mina nära blev påverkade negativt av mig och jag sa upp kontakten med min bästa vän.. Efter 1,5 år sökte jag hjälp för att komma på fötter igen och hitta en bra balans, jag har gått på gruppsamtal tillsammans med andra för att ta del av kunskaper och erfarenheter, under gruppsamtalen har det varit föreläsningar om tankar, känslor och beteenden och om vikten att bryta mönster..

Idag 3 år senare har jag börjat bli mer mån om mig själv, prioriterar mig själv och att göra sådant jag mår bra utav. Idag är den enda jag behöver vara till lags mig själv och jag värderar så högt att fokusera på få saker som glädjer mig än att försöka vara överallt och glädja andra, detta får en bara att känna sig otillräcklig till slut. Högt upp på min må bra-lista ligger mina djur, fotografering och återhämtning i form av avkoppling. Jag får sån boost av att vara i närheten av djur, natur och barn. Djuren ger mig trygghet och lugn, barn ger mig glädje och energi så jag har hittat mitt kall här i livet. Det bästa av allt är att jag även fått tillbaka min vän som jag hastigt sa upp kontakten med, är henne evigt tacksam för den andra chansen hon gav mig efter denna tuffa period. Nu har jag äntligen börjat hitta mig själv igen. Glöm aldrig det, människor kan krascha men de utvecklas och återhämtar sig igen, frågan är bara när. Allt man behöver är tid här i livet, tid att fundera, tid att reflektera men jag lovar er att alla människor kan göra en förändring.

Ta hand om varandra så hoppas jag att vi ses! 

5 saker du inte visste om mig

* Jag har spelat fotbollsfinal i Gothia cup på gamla ullevi.
* Jag är ett stort fan av coca cola
* Jag gråter ofta till saker på tv, både i glädje och sorg. 
* Jag badar aldrig i sjöar då jag är livrädd för fiskar.
* Jag sjunger alltid högt i bilen när jag åker ensam.

Saker som jag brinner för

* Djurens rätt
* Människans rätt till en andra chans
* Personlig utveckling
* Barnens rätt till en trygg uppväxt.

Hos mig kan ni förvänta er

Glädje
Jag har alltid ett leende på läpparna och spelar musik under mina fotograferingar så att vi ska ha en lättsam stämning.


Trygghet
För att du som modell ska känna dig trygg så tar jag på mig ansvaret om guidning under fotograferingen. Jag berättar hela tiden vad jag vill att ni ska göra så att ni inte behöver oroa er över det. Jag tar aldrig till några stela poser utan försöker bygga en relation till er i förväg så att vi ska ha en rolig och avslappnad stund tillsammans under fotograferingen. 


Omtanke
Jag är väldigt mån om andra människor så jag kommer fråga er ofta hur det känns för er under fotograferingen, visa lite bilder i kameran och fråga om ni känner er nöjda eller vill ta ett par bilder till.

Gillar du mig?
Vad roligt, jag ser fram emot att jobba tillsammans med dig.