Fotografering

Studiofotografering

Vill du ha stilrena bilder hemma på väggen? Då är studiofotografering något för dig, det finns olika bakgrunder att välja mellan.

Utomhusfotografering

Gillar du mer färger i dina bilder? Då passar en utomhusfotografering dig perfekt, alla olika årstider bjuder på speciella färger och ljus.

Smash the cake

Gillar du att göra något extra för ditt barn? Då passar en smash the cake utmärkt. Fira första födelsedagen med ett tårtkalas.

Allt du behöver veta inför din kommande fotografering

En fotografering ska vara ett minne till dig som förälder och en rolig upplevelse för barnen.

Varför tar man egentligen bilder på barnen när de är små? Du kanske vill kunna titta tillbaka på denna underbara tid när barnen är stora och utflyttade, du kanske vill ha en extra charmig bild att använda till födelsedagsannonser eller studentplakat i framtiden. Varför, kan vara väldigt många men den största anledningen är för att man ska ha glädje av det i framtiden. 

Vad är ditt varför?

Varför ska du välja Elin Ekroos Photography till din familjefotograf?

''Elin har stor talang i att fånga barnens uppmärksamhet & få dom att skratta.''

Hos mig är känslan och upplevelsen lika viktigt som att skapa vackra bilder med kvalité.

Varje fotografering är bygd efter dig för att skapa en unik upplevelse med de bästa bilderna som kommer att glädja din familj i generationer.

Glädje

En rolig fotografering ger ett positivt minne därför är det viktigt att skoja och busa med barnen så att de känner sig sedda.

Trygghet

Varje fotografering inleds med uppvärmning till musik som ditt barn gillar och känner igen  för att skapa en bekantmiljö.

Omtanke

Att ha en positiv känsla från början till slut är viktigt för att skapa en bra upplevelse. Därför får du en skräddarsydd fotosession  bygd enbart för dig.  

Några tankar och rädslor som kan dyka upp inför en fotografering

 • Mitt barn har svårt att sitta stilla, hur genomför vi en fotografering?
  Det är inga som helst problem, jag är van att handskas med barn och har ett väldigt bra tålamod. När det gäller utomhusfotografering så är det perfekt med rörliga bilder, jag tar kameran i högsta hugg och hänger på ditt barn. Bilderna får mer liv och känsla om man fotograferar på ”språng” så jag ser inte det som ett hinder. När det gäller studiofotografering får man ha lite mer planering i grunden, har ditt barn svårt att sitta stilla så gäller det att vara snabb. Vi byter positioner ofta för att inte tråka ut ditt barn och för att vara i rullning, vi tar även korta pauser ofta så att ditt barn känner att det är roligt och inte blir uttråkad.

 • Mitt barn vaknar på fel sida inför fotograferingen, vad gör vi då?
  Vi startar alltid en fotografering med att spela lite favoritlåtar och värma upp så att ditt barn ska få en ”igenkänningsfaktor” och en avslappnad miljö när han/hon kommer till mig. Vi provar fotografera ca 20min, skulle humöret inte bli bättre så bryter vi och bokar om en ny dag kostnadsfritt och hoppas på bättre lycka nästa gång.

 • Hjälp, det ska regna och vi har bokat utomhusfotografering. Vad gör vi?
  Vädret är ingenting man kan styra över, om det duggregnar är det ingen fara för min del. Vill ni boka om så gör vi självklart det kostnadsfritt, vi stämmer alltid av vädret kvällen innan och tar ett beslut då.

 •  Jag vet inte riktigt vilka kläder jag ska välja till fotograferingen, vad gör jag då?
  Denna känsla känner jag väl igen, jag har själv bokat en fotograf och hade beslutsångest över klädval. Det jag alltid tipsar mina kunder om är neutrala färger och så lite mönster som möjligt för mönster stjäl fokus i bilderna. Ska du fotografera flera barn är det fint att matcha färgerna på något sätt så bilderna blir mer enhetliga! Det finns små tyllkjolar att låna hos mig om du vill.