Fotografering

Studio- & utomhusporträtt

Vad roligt att du överväger att anlita mig till din familjefotograf. Hos mig har du flera olika valmöjligheter när det gäller att skapa minnen. Har du ett modernt och enkelt hem och önskar stilrena studioporträtt? Eller har du ett hem med mer färg, då kanske utomhusporträtt passar bättre till ditt hem? Nytt för 2019 är att jag även erbjuder ”hemma hos”- fotografering, du behöver inte ta med dig barnen till Norberg, jag kommer hem till er och skapar minnen utifrån ert hem eller trädgård.

Läs mer och boka längre ned på sidan!

Vilken typ av fotografering passar dig bäst?

Studiofotografering

I studion har du möjlighet att välja stilrena och enfärgade bakgrunder eller mönstrade bakgrunder. Vad passar dina väggar i hemmet bäst? Det finns lite olika rekvisita att låna, korgstol, pallar, lådor. Har du egen rekvisita går det jättebra att ta med det.

Utomhusfotografering

Utomhus finns inga begränsningar när det gäller bakgrund, vad tilltalar dig mest? Skogsmiljö, strand, äng. Möjligheterna är många. En favorit hos mig är att fotografera under ”golden hour”. Solnedgången ger ett magiskt ljus.

Hemma hos - fotografering

Under en hemma hos – fotografering jobbar jag med det befintliga ljuset, fotoplatsen bör vara placerad vid två fönster (ett från vardera håll) eller inget fönster alls. Det är viktigt att få till ett jämnt ljus.

Välj färdigt fotopaket eller bygg ett eget

Välj det paket som passar dig och dina önskemål bäst.

traditionella porträtt

3.250 kr

1 timme fotografering

20 st digitala bilder

1 st canvastavla 30x40 cm

Personligt webbalbum

Inträde Leos Lekland, värde 500 kr

Bilderna levereras på USB-minne.
Leverans hem till dörren.

Smash the cake

3.600 kr

1 timme fotografering

Traditionella porträtt + tårtkalas

Tårta, vimplar & ballonger

20 st digitala bilder

1 st canvastavla 30x40 cm

Personligt album

Inträde Leos Lekland, värde 500 kr

Bilderna levereras på USB-minne.
Leverans hem till dörren.

bygg ditt eget paket

fr.995 kr

Fotoavgift 995 kr (1 timme fotografering)

5 st digitala bilder - 995 kr

10 st digitala bilder - 1.495 kr

15 st digitala bilder - 1.990 kr

20 st digitala bilder - 2.495 kr

Tårta till smash the cake - 300 kr

Vimplar & ballonger - 200 kr

Bilderna levereras via nedladdningslänk du får på mejlen.

PORTFOLIO

Fotograferingar som jag gjort genom åren.

Känner du dig redo att börja skapa framtida minnen?

Boka din fotografering

Vid bokning skulle jag vilja veta vad ditt/dina barn heter och hur gamla de är. Detta för att jag tror på ett personligt och tryggt möte och jag tror att barnen känner sig mer bekväma om jag i förväg kan lära mig vad de heter och hälsa dom välkomna vid deras namn.

Jag vill även veta om du i förväg bestämt dig för att köpa ett färdigt paket eller om du vill bygga ditt eget.

Vid bokning skickas en bokningsfaktura på 995kr, denna avser fotokostnaden och dras av vid slutfaktura. Fakturan ska vara betald före fotograferingen för att garantera din bokning.

Frågor som kan dyka upp..

Jag brukar försöka lätta på stämningen genom att spela barnens favoritlåtar innan fotograferingen, barnet har då chans att leka och dansa lite innan vi sätter igång. Vi börjar fota efter ca 10-15 minuter. Märker vi att barnets humör inte blir bättre då bryter vi och bokar om en ny tid kostnadsfritt. 

Jag brukar tipsa om neutrala färger med så lite mönster som möjligt. Det är lätt att plaggen drar till sig fokus om man väljer för starka färger. Det finns möjlighet att låna tyllkjolar hos mig, det finns 4 st olika färger att välja mellan. Vid syskonfotografering är det fint att matcha färger.

Jag brukar alltid kolla vädret kvällen innan, ser vi att vädret ändrat sig och blir dåligt så bokar vi om kostnadsfritt och hoppas på bättre väder den andra gången. Molnigt och mulet väder går bra att fota i dagtid.

Beroende på vilket paket du väljer så levereras bilderna lite olika. Köper du ett färdigt fotopaket med traditionella porträtt eller smash the cake så levereras bilderna på usb hem till dig tillsammans med övriga produkter som  ingår. Väljer du att bygga ditt eget fotopaket så levereras bilderna via en nedladdningslänk som du får på mejlen. 

Nej, bilderna som ligger där är kraftigt förminskade och dessa vill jag inte ha spridning på. Det brukar gå väldigt fort från att du har gjort ditt urval så får du bilderna samma kväll/morgonen därpå.

Fotoavgiften är det som betalar för mitt arbete. Dvs min tid under fotograferingen, min tid efter fotograferingen vid datorn, efter varje fotografering tar det ca 1-2 timmar att sortera och redigera alla bilder. Det ingår ett personlig album på webben där ni kan välja era bilder hemifrån.

Jag bedriver både studioverksamhet och fotografering utomhus vilket betyder att man måste ha olika slags utrustning för de olika typerna av fotografering. Vid studiofotografering har jag olika slags bakgrunder, rekvisita som kostar i inköp och dessa slits med varje fotografering och behöver förnyas med tiden. 

Denna fråga dyker ofta upp och ibland väljer man att avstå att fotografera sina barn på grund av kostnaden. Man kan säga såhär, en fotografering varar en livstid och detta är något som kommer glädja dig i många många år framöver så om man tänker på hur länge man kommer att ha användning för en fotografering så är det inte speciellt dyrt. Sedan försvinner 50% i skatt och sociala avgifter för fotografen, lokal kostnader, utrustning, rekvisita med mera så det är inte mycket utrymme kvar.