Fotografering

Studiofotografering

Vill du ha stilrena bilder hemma på väggen? Då är studiofotografering något för dig, det finns olika bakgrunder att välja mellan.

Utomhusfotografering

Gillar du mer färger i dina bilder? Då passar en utomhusfotografering dig perfekt, alla olika årstider bjuder på speciella färger och ljus.

Smash the cake

Gillar du att göra något extra för ditt barn? Då passar en smash the cake utmärkt. Fira första födelsedagen med ett tårtkalas.

Allt du behöver veta inför din kommande fotografering

En fotografering ska vara ett minne till dig som förälder och en rolig upplevelse för barnen.

Varför tar man egentligen bilder på barnen när de är små? Du kanske vill kunna titta tillbaka på denna underbara tid när barnen är stora och utflyttade, du kanske vill ha en extra charmig bild att använda till födelsedagsannonser eller studentplakat i framtiden. Varför, kan vara väldigt många men den största anledningen är för att man ska ha glädje av det i framtiden. 

Vad är ditt varför?

Varför ska du välja Elin Ekroos Photography till din familjefotograf?

Hos mig är känslan och upplevelsen lika viktigt som att skapa vackra bilder med kvalité.

Varje fotografering är bygd efter dig för att skapa en unik upplevelse med de bästa bilderna som kommer att glädja din familj i generationer.

Glädje

En rolig fotografering ger ett positivt minne därför är det viktigt att skoja och busa med barnen så att de känner sig sedda.

Trygghet

Varje fotografering inleds med uppvärmning till musik som ditt barn gillar och känner igen  för att skapa en bekantmiljö.

Omtanke

Att ha en positiv känsla från början till slut är viktigt för att skapa en bra upplevelse. Därför får du en skräddarsydd fotosession  bygd enbart för dig.  

''Elin har stor talang i att fånga barnens uppmärksamhet & få dom att skratta.''

Så går en fotografering till

FÖRE
Det är viktigt att boka en fotografering så fort som möjligt när tanken har slagit dig, på så vis får du lång tid på dig att fundera ut vad du vill få ut av fotograferingen, vad din vision är och vilka slags bilder du önskar uppnå. Jag åtar mig ett fåtal fotograferingar per månad för att kunna få tid på mig att skräddarsy dessa utefter dina önskemål, därför är det viktigt att boka din passande tid när du bestämt dig för att inte gå miste om lediga tider. Jag finns med dig från början till slut för att guida och ge dig trygghet. Jag ser till att dina önskemål blir hörda och formade i vackra bilder som du kommer att ha glädje av i många år och generationer.

Inför din fotografering kanske du har en del frågor som du vill ha besvarade. Det går jättebra att skicka dina frågor under ”kontakt” uppe i listan så besvarar jag dom så fort jag får tid. När du gör din bokning får du all information som du behöver ha hemskickad till dig så att du har det i din trygghet hemma och kan titta på det om och om igen. 

Om något oförutsett inträffar, till exempel sjukdom eller att vädret skulle ändra sig hastigt så bokar du om din fotografering kostnadsfritt.

För att din bokning ska vara giltig ska betalning ske vid bokningstillfället. Vill du köpa till extra bilder eller produkter faktureras detta i efterhand.

UNDER
En fotografering ska vara rolig och avslappnad, vi leker tillsammans fram naturliga skratt hos ditt barn. En del barn kan vara lite blyga inför främmande människor och då kan din hjälp som förälder behövas. Det kan räcka med att stå bakom ryggen på mig och göra grimager till ditt barn eller hoppa och dansa lite medan jag fångar de glädjefulla uttrycken hos ditt barn.

”Jag är orolig över att mitt barn inte kommer att sitta stilla”. Det är inga problem, en fotografering pågår inte många minuter i streck, vi utgår hela tiden från ditt barn. Klarar ditt barn av att sitta stilla ett par minuter och sedan reser sig, då är det dags för en liten paus.
Vi har som mål att fotografera max 30-40 minuter under denna timme, resterande tid går åt till pauser för lek och utforskande av den nya platsen. 

”Jag är orolig över att mitt barn inte kommer att vara på bra humör under fotograferingen”. Det gör ingenting. Vi börjar fotograferingen med att spela lite peppande barnsånger för att försöka lätta på stämningen sedan börjar vi fota ett par minuter. Märker vi med tiden att det inte släpper så avbryter vi och bokar om en ny tid kostnadsfritt. Allting är på barnens villkor och man får inte glömma att barn är barn, oavsett vilka situationer vi väljer åt dom. 

EFTER
När fotograferingen är avslutad är det dags för efterarbetet med sortering och redigering. Bilderna förbättras i ljus och kontraster för att skapa en enhetlig stil och detta beräknas ta ca 7 dagar. När bilderna är färdiga för urval skickas en länk till din mejladress som du uppgav i bokningen, där kan du öppna och sedan välja ut dina favoriter hemifrån. Närmare instruktioner på hur du går tillväga skickas med i mejlet. När du känner dig redo med urvalet önskar jag veta vilken av bilderna du vill framställa till en canvastavla som ingår i ditt fotopaket. Leverans av ditt färdiga fotopaket sker personligen utav mig och det beräknas ta ca 14 dagar efter att du gjort ditt urval.